ΠΡΟΦΙΛ
Ο Ευάγγελος Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Και οι δύο γονείς του ήταν πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Ο πατέρας του Αναστάσιος (Ανέστος) Μαυρουδής ήρθε ένδεκα ετών και η μητέρα του, Άννα, πέντε ετών, ορφανή με την 33χρονη μητέρα της Ευαγγελία Βαλαγιανοπούλου από τον Μπουρνόβα. Ο πατέρας του, μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, τορπιλιτής υποβρυχίου είχε πάρει μέρος στο βενιζελικό Κίνημα του 1935 και είχε αποταχτεί. Συνέχιζε ως βιοτέχνης και έμπορος. Ο Ευάγγελος (Βαγγέλης) ήταν ο μεσαίος στην ηλικία από τα τρία αγόρια της οικογένειας που μεγάλωσαν στον προσφυγικό συνοικισμό του Περισσού στη Νέα Ιωνία Αττικής.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1971) και κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με το φοιτητικό θέατρο στην πρωτοποριακή τότε φοιτητική ομάδα Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αναδείχθηκαν πολλοί σύγχρονοι καλλιτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και επαγγελματίες του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ο ίδιος πρωτοστάτησε οργανωτικά παίζοντας, σκηνοθετώντας και γράφοντας θεατρικά έργα ενώ ως εκπρόσωπος των φοιτητών δημιούργησε μαζί με φωτεινές προσωπικότητες της εποχής (Α. Τάσσος, Μελίνα Μερκούρη, Σπύρος Πλασκοβίτης κ.α) την Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση (1977). Υπήρξε μέλος του Προεδρείου της και ήταν υπεύθυνος για την έκδοση του περιοδικού «Τέχνη και Πολιτισμός».
Απόκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» και εργάστηκε ως οικογενειακός γιατρός στο ΙΚΑ από το 1986 ως το 2002 στο ιδιωτικό ιατρείο του στη Ραφήνα οπότε ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή προϊσταμένου στα τοπικά ιατρεία ΙΚΑ και μετέπειτα ΕΟΠΥΥ. Μετά τη διάλυση του ιατρικού οργανισμού του ΕΟΠΥΥ εργάστηκε ιδιωτικά στο ιατρείο του και από το Σεπτέμβρη 2020 ως διευθυντής παθολόγος και στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Ανατολικής Αττικής (2006-2010) πρωτοστατώντας στην ίδρυση του Hospice «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Από την εγκατάσταση του στη Ραφήνα μαζί με τη σύζυγό του, την Ελληνο-Αγγλίδα αρχαιολόγο Τίνα McGeorge, συμμετέχουν δραστήρια στην πολιτιστική ζωή της πόλης διοργανώνοντας εκθέσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων. Το 1997 ενέπνευσε και χρηματοδότησε ζωγραφική συλλογή 25 έργων από το ζωγράφο Leonida Bulgari αφιερωμένη στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και στην Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα και την Αθήνα ενώ στη συνέχεια περιόδευσε στην Κόρινθο και στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας (2003-2010) και Ραφήνας-Πικερμίου 2014-2016 ασχολούμενος με ζητήματα πολιτισμού και υγείας.
Το πρώτο του βιβλίο «Η θάλασσά μας», πρώτο μέρος της τριλογίας «Επιστροφή στη Σμύρνη» εκδόθηκε τον Μάρτη 2010 από τις εκδόσεις Κέδρος. Ακολούθησε το δεύτερο μέρος «Ένωση και Πρόοδος – Ittihat ve Terakki», τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, και το «Φως εξ Ανατολών» το 2011. Το 2013 εκδόθηκε «Ο χρόνος με τη Ρόζι» και το 2016 “Το κόκκινο τανγκό» με τη συνεργασία του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη, πάντα από τον Κέδρο. Τον Νοέμβρη 2020 κυκλοφόρησε «Το ταξίδι» από τον ίδιο εκδότη.